lördag 18 oktober 2008

Världen är så stor, lasse lasse liten

Den visan kan man numera skrota.
Världen har ständigt krymt och genom facebook kan man skapa mönster att det är bara 5 steg mellan människor eller vad det nu är. Dvs att det krävs bara 5 personer mellan mig och någon okänd i hela världen för att vi skall ha gemensamma bekanta.

För att berätta om min gårkväll vill jag börja med att ge en känga till Swebus Express, Stockholms län, Uppsala län och Uppsala länsbuss samt SJ.

Kommunikationerna mellan Uppsala och Stockholm är numera obefintliga efter klockan 24, både vardag och helg.

Jag skulle hem efter en relativt lugn kväll i Sthlm, skall åka med 00:30 bussen tänker jag. Men nejdu, då börjar min resa, det går inte några bussar mer direkt mellan Uppsala och Stockholm.

Sova hos en kompis eller åka hem är de alternativ som finns, men hur skall jag nu ta mig hem?
Jo, pendel till Bålsta, buss 803 till skolsta utanför Enköping, byte till buss 804 mot uppsala.
Pendeln går 01:10 och bussen skall vara framme kl 02:55 utanför mitt hus.

Jag känner att ikväll vill jag hem, är faktiskt riktigt redig och väljer pendeln.

I bålsta kommer inte anknytningsbussen mellan bålsta och Skolsta, står där i 40 min i svinkall kyla i bara långkoftan som jacka. Burr, burr.

Jag står där med en gentleman, någon generation äldre än min och vi kommer i samspråk, han skall till V-rås, jobbar på IBM och således har vi många gemensamma punkter.

Efter 40 min beslutar vi oss för att ta taxi, UL får pröjsa detta, mannen skall till V-rås och vi åker via Enköping för att släppa av honom.

I bilen kommer det fram att jag inte är hemma i trakterna för jag ställer så många frågor om byggnader och annat på vägen. Jag är ju från västerbotten och ume/skellefte kommer det fram.

Men hör och häpna, mannen är från Vilhelmina, har vuxit upp i Porjus och bott 10 år i Ume.
Jaha, vad är oddsen på att vi skall stöta på varann i Bålsta, liksom, det är inte en världsmetropol direkt.

Sen visar det sig att han känner lite lätt en gammal casinokollega från urminnes tider. Sen visar det att han känner en musikerkille som två av mina bästa kompisar har haft ihop det med och umgåtts med. Mer hann vi inte innan han fick kliva av och jag fortsatte min taxiresa hem, som UL kommer att få betala=).

Jaha, ännu mer bevis på att världen är så liten, lasse lasse liten.

Och givetvis bytte vi pokemonkort!

Inga kommentarer: