söndag 11 maj 2008

Nykter på krogen

Känner efter att ha varit ute på krogen en hel del senaste tiden att jag saknar tiden på Casinot.
Det är givetvis jättekul att kunna komma ut från mammabubblan och träffa folk och bli berusad.

Jag känner även att det funkar inte för mig en längre tid, efter att ha jobbat inom hotell och restaurang kan jag komma på mig att bara sitta och titta på personalen och känna en släng av nostalgi.

Den jargong och stämning, att vara nykter på krogen men ändå där och få betalt för det oxå =) är ju inte så dumt. Krogen är ju, trots ngr rötägg som drygar till och emellanåt förstår stämningen, en plats folk gått till för att ha roligt. Folk är positiva och sociala, glada, flörtiga, och vill gärna anförtro sig...

Jag har många gånger jobbat dagen före julafton och dylika högtidshelger då folk som är lite mer ensamma går ut och haft många långa diskussioner med dessa.

Så, igår så ville jag bara vara en av dom, dom som jobbade, skoja med vakterna ;), utmanas vid blackjackbordet av spelarna, munhuggas. Jag kände redan där på krogen att fast kvällen var bland de roligaste och bästa på länge att jag orkade lixom inte vara onykter. Det kändes ansträngade att inte ha helt koll och helt enkelt bara vara lite ostadig på benen. Jag längtade redan där och då till morgondagen ur nykterhetssynpunkt.

Förr gick jag gärna ut nykter, för mig har inte alkoholen varit nödvändig för att jag skall "våga" ngt. Mina personlighetsdrag förändras inte, givetvis förstärks de, men jag har alltid kunnat säga och göra vad som helst oavsett tillstånd. Tror nu inte att jag kommer att börja gå ut nykter igen, nope, men en stor längtan efter tiden inom hotell och restaurang har dock infunnit sig, jag vill vara en av dom.

Inga kommentarer: