torsdag 28 augusti 2008

Vad göra?

Amanda fyller snart 5 år.

Vad önskas?

Hello Kitty!
Hello Kitty tröjor
Hello Kitty pyjamas
Hello Kitty sockar
Hello Kitty skärp
Hello Kitty hårspännen
Hello Kitty helt enkel!

Hon vill ha badrum och sovrum och kök till dockskåpet osv osv.

Vi försöker verkligen ge henne och douglas en könsneutral uppväxt. Självklart så blir det lite svårt då hon har långt hår och och douglas ganska kort. Men... Douglas får dockor, han har rosa skärp och sockar och allt annat. De har alla leksaker gemensamt.

Barnen ser på Björnbröder, vad händer sen?
Jo Douglas skall ha mantel och en pinne för han är jägare, Amanda väljer att leka att hon är björnen!!!

Deras helt egna val.

Douglas vill ha pinnar för att panga med, (panga) det måste komma från dagis eller något för vi säger pistol, fast nu har vi oxå börjat säga pangare för det är lite gulligt.

Amanda vill också ha pinnar men hon leker på ett helt annat sätt, hon pangar också litegrann men på ett annat sätt liksom, svårt att beskriva. Hon ritar mer med pinnarna osv.

Självklart vill hon ha byggkranar, bollar och bilbanor men mest för ett barn vill ha allt. Inte för att det är det viktigaste, Hello Kitty, ja, det är viktigt det.

Hon vill som alternativ inte ha hammare eller så, självklart om Douglas säger att han vill ha det, då skall hon också ha det men inte helt enkelt av rätt anledning utan på grund av avundsjuka.

2 kommentarer:

Anonym sa...

barnen skulle få välja film själva till dagens lördagsgodis. Det blev Leo däruppem med Transformers och Tove där nere med My little pony. SKA MAN GRÅTA ELLER??? Ja, ja...jag vet vad alla tänker...varför köpa sånna filmer då??? Det finns morföräldrar!!
Vilken tur ändå att Leo ibland vill leka docka med Tove, även om det tillslut alltid avrundas med att dockan blir till en farlig robot.

Trulsanna sa...

Hahaha, klockrent. Jag antar att det ser ut så lite i rätt många familjer. Så när de ändå börjar vara så stora som Amanda, 5 år, ja, då måste hon ju få bestämma lite själv, även om det är pga intryck från dagiskompisar och annat. Men det är väl kanon om hon vet vad hon vill även om det hade varit coolt om det inte varit så HELLO Kitty tjejigt.