måndag 8 december 2008

Kaffe

Jag tycker det ser så coolt ut när folk på stan... läs här Sthlm för det känns som att det förekommer mest där, går om kring med kaffemuggar från Seven Eleven eller dylikt.

Det känns så trendigt och så rätt och exklusivt på något sätt.

Jag kommer mig aldrig för att köpa en kaffe så, det har hänt enstaka gång, men kaffe är inte en viktig sak för mig.

Jag var 25 år då jag lite lätt lärde mig att dricka kaffe. Innan dess hade jag alltid cola i glaset när jag jobbade som Croupier och inom hotell/restaurang.

Jag var en udda typ som inte rökte eller drack kaffe, så småningom sällade jag mig till skaran kaffedrickare.

När jag var föräldraledig drack jag knappt kaffe alls, detta för att jag var för lat för att brygga kaffet. Nu när vi har kaffemaskin hemma blir det lite oftare, men ibland glömmer jag bort det även där.

På jobbet blir det många koppar, men jag dricker bara hälften, en psykologisk grej det där, en anledning att resa sig och gå några steg, eventuellt socialisera med några kollegor.

Men de som köper på stan, varför gör de det? Är det för att vara coola, nu är det säkert bara jag som tycker det är coolt, men är det för att de är så himla kaffesugna? Eller är det lite för att ha något att göra, något att hålla i?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gör det för att kaffet i automaten på jobbet får min mage att bli ledsen... Det är såååå äckligt! Då lägger jag hellre 14 kr på en kaffe på 7-11.

Anonym sa...

Jag köper kaffe på stan när jag är kaffesugen. Men det är ju skönt att veta att jag ser tuff ut när jag dricker det.. :)
puss och kram