torsdag 8 januari 2009

Citat

En del kan rabbla citat ur dikter och andra kloka ord.
Ta Tommy Svensson och hans diktläsning.
Göran Person älskade att sjunga sånger i intervjuer och förmodligen annars oxå.

Jag kan avundas de som har en massa sådana kloka visdomsord att hänga ut vid valda tillfällen.
Själv kan jag knappt ett citat utantill.

Jag läser inte dikter, läste väl de vanliga kärleksdikterna när jag var yngre men egentligen nää, jag kommer inte ihåg så många sånger från min barndom och att ha egna barn hjälper ju till en hel del med att komma ihåg.

Även om jag har läst mycket så vet jag inte varför sådana texter inte har fastnat, hur fastnar de? Är det för att man läser dem om och om igen? Fångar en del upp dem vid första läsningen och sen sitter de där som klister?
Eftersom jag själv sällan läser om något, jag gillar att fatta saker på en gång, helst lär jag mig genom att göra, men att läsa mig till kunskap funkar oxå, men sen testar jag och vips så behövs inte boken längre.

Learning by doing so to speak!

Nu handlar ju citat inte om att lära sig något praktiskt, och visst har jag memorerat inför tentor vad massa filosofer sagt under västerländsk utveckling från Platon och framåt. Men inte finns all den kunskapen kvar i nu?! Tyvärr, eftersom jag inte på något sätt jobbar med det längre.

Men jag har nyss upptagit en önskan att börja läsa mer informativ litteratur, facklitteratur istället för att läsa deckare och se på IPODEN. Jag känner att jag måste förkovra mig lite mer så att hjärncellerna får lite att arbeta med och att jag inte tappar bort allt jag en gång lärt mig.

Främst är jag intresserad av människor och hur vi interagerar och socialiserar och påverkar varandra med uttryck, kroppsspråk mm men vi får se vart det nyvunna intresset tar mig.

Men citat vet jag inte?

I julas letade vi efter Nalle Puhs citat, det är just en sådan sak som jag inte kommer ihåg, alltså att Nalle Puh sagt en hiskeligt massa kloka saker. Fast jag läst Nalle Puh kommer jag heller inte ihåg hela historien kring Nalle Puh. Det gäller även andra klassiker.

Mest kommer jag ju ihåg från de böcker jag älskade och dyrkade, som historien av landet Narnia osv. Men även Kulla Gullas historia och Katitzi´s börjar blekna.

Här kan ni kolla in Nalle Puhs klassiska citat.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att du läst om Katitzi, dom böckerna handlar om min dotters släktingar.. :)

Trulsanna sa...

Var inte det en vanlig bok för unga tjejer att läsa? Vet inte men den kom helt naturligt från biblioteket. På vilket sätt är din dotter släkt med dem då? Och vem är du då? :-)

Anonym sa...

Jag är fredric´s sambo och min dotter är släkt med Taikon på sin pappas sida. den släkten är taikon men har med åren bytt efternamn eftersom dom har gift sig och av andra olika anledningar.

Trulsanna sa...

Oj, hej, hur har du hittat hit? Kul, antar jag!

Coolt med Taikons, vet att det berörde mig djupt när jag var liten. Men så är jag ju ganska blödig och lättrörd oxå :-).

Anonym sa...

Det var min kära sambo som sa det för ett tagsen när vi pratade om bloggar å att vi själva skulle fixa en hemsida.

Trulsanna sa...

På så sätt... Visste inte att fredde kom ihåg att jag hade en blogg, han har aldrig kommenterat den iaf, spännande.