söndag 17 maj 2009

Ge kred och framhäva andra

Många har svårt att dela med sig till den som det bör.

Om jag får hjälp med att ta fram viss information på något sätt så tar jag alltid och nämner den personen. Att ens för en liten stund försöka låtsas som att det inte finns någon annan som bidragit känns helfel.

Men tyvärr många gör så, många tycker att det är de vi har att tacka för typ allt, de kanske till och med tror på det hela, why not.

En tillvaro där alla skor sig på alla skapar en mindre bra miljö och där oviljan eller i den egna jakten på bekräftelse nästan tvingar alla att spela samma spel kan bara vara av ondo. Även om man skulle vara lite lagd åt hållet att framålla andra så går det inte för den du framhåller kommer att hugga dig i ryggen och det enda som är rent i det läget är ditt samvete.

Personligen tycker jag det är pinsamt helst när man står brevid personen man hjälpt och den inte erkänner dels att hon/hann fått hjälp och ännu hellre varifrån de fått hjälpen inför andra.

Just konsten att framhäva någon annan är ett enormt bevis på självkänsla och en förståelse att om vi behöver varandra och kan dra nytta av varandra och lyfta varandra.

Alla behöver bekräftelse i någon form så varför inte bara ge varandra det då där det lämpligtvis är en självklarhet.

Inga kommentarer: