tisdag 1 april 2008

Bygga hus

Som ni förstår så har kraften och orken och lusten att skriva inte riktigt infunnit sig förrän nu.
Fast det varit melodifestival och allt och Carola har misshandlats i pressen.

Här kommer i alla fall lite nya bilder på Missionshuset, som vi någon gång under första halvåret 2008 kommer att flytta till :-)).

Några bilder på hur det såg ut från början så det blir lite positivt i alla fall..


Ny fasad södersidan först, solen lär ligga på här från tio typ till solnedgång.



Gavel mot Enköpingsvägen.


Norrsidan, ingång mitt på huset.


Här kommer man in från hallen mitt på huset. Till höger börjar första köksbänken som har en bardisk, i alla fall kommer att ha :-)). Rakt fram är söderlägessidan och Enköpingsvägen, rummet är 11 meter långt och 8 meter brett. Går man rakt fram när man kommer in i salen. Tittar man till vänster, vilket man inte riktigt ser så skall en Jotulkamin stå där, murstocken är mitt i på väggen.


Här ser man kökets upplägg, två disk/arbetsbänkar mitt emot varandra, emellan dem en köksö och till vänster en vitvaruvägg med kyl,frys, ugn osv.


Går man rakt fram och bakom kyl/frysväggen är rummet 11 meter långt, där det är tre fönster ihop, skall matsalsbordet i ek från förra vardagsrummet stå, längst ned mot väggen blir soffplatsen och som ni förstår kanske det kan bli en stor väggtv eller nått sånt. Det är matte värd efter allt slit!


Går man ned till väggen där väggtv skall sitta och tittar åt andra hållet, dvs österut enligt väderstrecken så har vi ett extrarum, det är ca 16 kvm stort och skall innehålla en kakelugn som skall flyttas från övervåningen.


Köket sett nedifrån, öppningen längst upp i kortets vänstra hörn är ingången från hallen.


Här skall köksbordet stå, även den bortre arbetsbänken får en bardisk, huruvida det blir barstolar etc på båda sidor får vi väl se, men vi behöver avskärma köket och även ha en stänkvägg och tanken är väl att laptoppen eller ngt lite Mac står i köket och är tillgänglig för tv och internet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Blev jättesnyggt utvändigt. Vad mycket det gör med nya fönster m.m.
"Röda" taket blev också mycket bra. Invändigt ser jag att det hänt mycket, men mycket kvar. Längtar ju till att få se allt pyntat och klart. Men det närmar sig... kramis

Minna sa...

Snyggt Anna! Vad långt ni har kommit sen jag var där! Vad spännande det ska bli att se allt klart! Vi kommer till Sverige i slutet av juni, om ni är hemma så kommer vi gärna på ett besök!

Kram!

Trulsanna sa...

självklart minna, ni är hur välkomnna som helst, typ alla så fort vi flyttar in :)